Tussentijdse toets (TTT)

De tussentijdse toets is een proefexamen wat wordt afgenomen op ongeveer ¾ van de opleiding. Dit proefexamen wordt afgenomen alsof het je echte praktijkexamen is. Het proefexamen wordt dan ook afgenomen door iemand van het CBR. Tijdens de tussentijdse toets wordt je beoordeeld op je rijvaardigheid en zelfstandigheid. Alle examenonderdelen worden onder de loep genomen. Je wordt beoordeeld op de officiële exameneisen. Doordat je tussentijdse toets verloopt als een gewoon examen weet je wat je kunt verwachten. Hierdoor zal je veel minder zenuwachtig zijn voor het officiële praktijkexamen.

Bijzondere verrichtingen

Tijdens de tussentijdse toets zullen ook de bijzondere manoeuvres aan bod komen. Doe je deze allemaal goed krijg je hiervoor een vrijstelling. Dit betekent dat je deze dus niet hoeft te doen tijdens je officiële examen. Je instructeur zit tijdens de tussentijdse toets ook in de auto. Hij zal na afloop van de toets te horen krijgen wat jij nog kunt verbeteren voor je officiële praktijkexamen. Voor een tussentijdse toets moet je wel in het bezit zijn van je theorie.

De tussentijdse toets is bedoeld voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto), BE (personenauto met aanhanger) en AVD (verkeersdeelneming voor de motor). Wij raden je altijd aan een tussentijdse toets te doen want hierdoor is er een grotere slagingskans. Dit wordt ook door het CBR bevestigd. Wanneer jij aangeeft een tussentijdse toets te willen doen zullen wij dit voor je regelen. De tarieven van een tussentijdse toets kun je vinden onder het kopje tarieven op onze website. Verdere informatie over de tussentijdse toets vindt je in de brochure hierboven.